Biografie

Toen ik zes jaar was, wilde ik schrijver worden. Daarna rechter, en daarna wist ik het een jaar of vijfentwintig niet meer. Mijn cv loopt dan ook langs kronkelende wegen, maar de rode draad blijft: taal. Schrijven is mijn vak, mijn passie, mijn sterkste punt.

Ik ben opgeleid als wetenschapper (Historische Letterkunde van de achttiende eeuw) maar koos uiteindelijk een ander vak. Ik werkte onder meer als beleidsmedewerker, wetenschappelijk onderzoeker, docent, dichter en cultureel ondernemer.

In 2006 bedacht ik de dichtvorm 160 (elk gedicht bestaat uit 160 tekens, precies het formaat van één sms’je) en richtte Stichting 160 op en publiceerde twee dichtbundels. Op dit moment werk ik aan een nieuwe bundel.

Sinds 2007 werk ik als journalist, eindredacteur, columnist, tekstschrijver, voor verschillende werkgevers. Sinds 2010 ben ik zelfstandig ondernemer.

In 2011 werkte ik twee maanden als 'Gastredaktörin' voor de Leipziger Volkszeitung. In 2012 en 2013 bracht ik een jaar door in Barcelona. Ik spreek Duits, Spaans en natuurlijk Engels. En een beetje Frans, Italiaans en Catalaans.


 

paperclip Curriculum Vitae
270117042205CVSofieCerutti.jpg